E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Nejlepší letní zážitky? Fesťák na velodromu, zmrzlá výstava i extáze v bazénu

Napsáno pro ...

Možná patříte k těm, kteří mají program na léto kompletně rozvržený a diáře plné. Možná dopředu neplánujete a řídíte se hlavně momentální náladou nebo počasím. A možná proplouváte někde mezi tím. Čas na nejlepší zážitky si ale určitě najít musíte. Přinášíme několik zajímavých tipů.

Je čas na nejlepší zážitky!Foto: Shutterstock

Vaše nejlepší léto začíná právě teď! A bude plné kultury, sportu, cestování i gastro zážitků. Patříte-li k muzikálním nadšencům, hudební festivaly v Česku určitě znáte jako své boty. Už jste ale byli v Brně na Pop Messe? Progresivní festival populární hudby a technologií respektuje udržitelný rozvoj a své brány letos otevře v unikátním areálu brněnského Velodromu, což je mimochodem nejstarší cyklistická dráha svého druhu na světě. V průběhu tří červencových dnů nabídne množství zajímavých interpretů a je jen na vás, jestli přijedete na celou dobu nebo třeba jen na den. Pokud byste potřebovali přespat, zapomeňte na nepohodlné stany a rezervujte si postele na kolejích blízko velodromu za festivalové ceny. Hudební tip? Třeba v zahraničí známější české duo DVA. A pokud by vám hudba byla málo, popřemýšlejte o speciální OFF MASSE Brnopas kartě, která vás provede i nedalekými vodojemy nebo koupalištěm. A speciální festivalové tipy? Rozhodně sluneční ochrana v podobě praktického i slušivého kšiltu a kvalitní opalovací krém. Ženy, které se chtějí v rámci speciálních vstupů i vykoupat, možná ocení menstruační plavky. Nezbytností je i taštička nebo ledvinka na peníze, kartu a mobil. Všechno se vám vejde třeba do těchto upcyklovaných českých kousků.

Na led!

Foto: NGP

V létě se dost možná budete potřebovat trochu zchladit. Jedno překvapivé místo, kde to je možné, je třeba Národní galerie. Až do konce října totiž v Paláci Kinských probíhá výstava Na led!, která otevírá téma bruslení a hokeje ve výtvarném umění. K vidění je na ní přibližně sto výtvarných prací, a to jak starých mistrů, tak i současných umělců. Zchladí vás tak nejen pohled na zamrzlé holandské kanály, ale i reflexe nedávno proběhlého mistrovství světa. Speciální nezbytnost na výstavu? Určitě příjemně vonící parfém, jehož flakon je taky umění.

Luxus v přírodě

Foto: Two Fingers

Samozřejmostí každého léta je pořádný odpočinek. Zapomeňte letos na hotely a penziony a pojeďte lenošit stylově. Glamping (čili glamourous camping) je v posledních letech opravdovým trhákem. Nabízí totiž luxus a pohodlí v kombinaci s přírodou a netradičními zážitky. Z bohaté nabídky chat, maringotek a posedů si můžete vybrat u TwoFingers. Jejich hosty nejsou jen pejskaři (neboť pejsci jsou tady vřele vítaní!) nebo rybáři (dva chovné rybníky k dispozici), ale všichni milovníci přírody a výletníci, kteří touží po objevování krás Královéhradeckého kraje. Aby byl váš pobyt maximálně komfortní, nezapomeňte na několik praktických nezbytností, například na opalovací olej, který předchází pigmentovým skvrnám a stárnutí pleti. Sprchový gel si do dávkovače doplňte již doma, protože kdo je připraven, není překvapen! A pokud trpíte nespavostí v cizím prostředí, hodit by se mohla inhalační tyčinka nebo také vlastní letní peřina a vysoce kvalitní bavlněné povlečení.

Extáze

Foto: Tomáš Loužný

Pokud po návratu z přírody zatoužíte vyměnit samotu za společnost a kulturu, rozhodně doporučujeme Extázi v bazénu. V proslulém bazénu Barrandovských teras totiž Tomáš Loužný zinscenoval představení o jedné z největších hvězd stříbrného plátna, jedné z nejkrásnějších žen světa a mimořádné vědkyni a vynálezkyni, Hedy Lamarr. Na místě, kde hvězdná Hedina kariéra filmem Extase režiséra Gustava Machatého ve třicátých letech začala, se inscenace Divadla MeetFactory pokouší otevřít otázky, co je krása a jak se jeví v nekonečnosti svého zániku. K bazénu se můžete vydat buď samostatně po vlastní ose, nebo společně z tramvajové zastávky Hlubočepy. Ačkoliv se Hedy proslavila tím, že byla první herečkou, která se ve filmu svlékla donaha, my doporučujeme absolvovat představení v oblečení. Pakliže holdujete šatům, ať jsou nejen krásné, ale i vzdušné a pohodlné. Podpatky tentokrát nechte doma a obujte si pohodlnou obuv. Když bude barefoot, uděláte po cestě i něco pro své zdraví.

Archirun je tu

Foto: Archirun

Kdo chce v létě ladit běžeckou formu, může se koncem srpna proběhnout po Praze v rámci druhého ročníku architektonického závodu ARCHIRUN. Závodníci se na osmikilometrové trase dostanou do míst, která nejsou běžně přístupná. Prozkoumají staré budovy, jež se zapsaly do historie, místa v rekonstrukci i nové stavby, které mění tvář města. Start i cíl závodu je v CAMPU, Centru architektury a městského plánování. Před začátkem závodu se nezapomeňte namazat lehkým anti-aging opalovacím krémem, který je možné a (kvůli potu) žádoucí kdykoliv během závodu reaplikovat.

Vyrobte si krásu

Foto: Se svolením studia Muun

Pakliže neholdujete sportu, cestování ani kultuře a baví vás spíš tvoření a ruční práce, domluvte si třeba workshop výroby šperků metodou ztraceného vosku s Karolínou Šandovou. Během zhruba tříhodinového kurzu v ateliéru na pražském Smíchově si se šperkařkou navrhnete a vyrobíte voskový model vlastního šperku. Stříbrný šperk pak bude hotový do tří až čtyř týdnů od konání workshopu. Kolegy v práci tak můžete novým šperkem oslnit v září, po návratu z dovolené. Kurz lze domluvit skrze instagram Studia Muun nebo na e-mailu [email protected].

Na dobré jídlo

Foto: Se svolením restaurace Masaryčka

Všechny tyto aktivity vás budou stát spoustu energie a tu je třeba zase někde dobít, ideálně dobrým jídlem nebo lahodným drinkem. Restaurace Masaryčka obměňuje speciální sezónní akce každý měsíc, na léto chystají třeba žebra a křídla nebo také ryby a plody moře. Zajít můžete i na jejich vyhlášený smažák, který se pravidelně objevuje v žebříčcích top smažáků v Praze. Kdo potřebuje (nebo chce) pojíst střídměji, najde v menu i saláty nebo vegetariánská jídla. Všechno pak spláchnete výbornou tankovou plzní nebo letním gin-tonicem. Prvorepubliková atmosféra je umístěním restaurace na nejstarším nádraží s parostrojním provozem v Praze zaručena!

Popup se zavře za 8s