Moje Heroine 2024

Podmínka za znásilnění nezletilé Aničky platí. „Ústavní soud selhal, zvolil zbabělý přístup,“ říká advokátka Hořejší

Rozhovor
Aktualizováno

Demytizuje veganství a boří stereotypy. Rozárie Haškovcová dokazuje, že boj za zelenější svět nemusí být nuda

Moje Heroine 2024

Planeta si neporadí. „Greenfluencerka“ Rozárie Haškovcová učí, že klimatu může pomoct každý z nás

Ekologie

Naši studenti umí přemýšlet v situacích, na které nejsou pravidla, říká děkanka filozofické fakulty

Moje Heroine

Vypnout a znovu se nadechnout. Chvilkami jsem jako robot, říká děkanka, která pomáhá vyléčit fakultu

Moje Heroine

„Nechtěla bych působit dojmem, že mám vše pod kontrolou,“ říká děkanka, která provedla fakultu krizí

Moje Heroine

Od generace Z bychom se měli učit. Šéfredaktorka Heroine představuje nové číslo (nejen) o mladých lidech

Nové číslo

Ženy, které nechtějí dítě, si nemají připadat strašné, věří Nina Špitálníková a píše o tom knihu

Moje Heroine 2024

„Nechtěla jsem být máma. Měla jsem pocit, že mi dítě bere tělo,“ říká Moje Heroine Nina Špitálníková

Moje Heroine

Kdo se stará o to, co není vidět? Moje Heroine Barbara Herz dělá divadlo o tom, co by nás mělo pálit

Moje Heroine

Znásilnění je sdílenou ženskou bolestí, říká Adéla Hořejší. Obětem Feriho pomohla ke spravedlnosti

Moje Heroine

Porodnické násilí nevede k ochraně dítěte, ale jen k násilí na ženách

Porodnické násilí
Popup se zavře za 8s