Rohlik.cz, lídr v oblasti online prodeje potravin, oznámil spuštění své Veganuary kampaně, která povzbuzuje zákazníky k objevování a začleňování rostlinných produktů do své každodenní stravy. Tato iniciativa, která probíhá celý leden, nahrává trendu udržitelnosti, zdravého životního stylu a větší ohleduplnosti k životnímu prostředí.
Rohlik.cz se přidává k mezinárodnímu hnutí Veganuary, vyzývajícímu lidi k experimentování s rostlinnou stravou a objevování nových možností, jak obohatit svůj jídelníček. Hlavním cílem kampaně je informovat a inspirovat zákazníky k přijetí zdravých a udržitelných stravovacích návyků. Celá kategorie rostlinných potravin se těší velké popularitě a meziročně roste až o 30 %.
Rohlík se pyšní bohatým sortimentem rostlinných produktů od „nemléčných výrobků“ přes „neryby a nemaso“ až po alternativy lahůdek. Zároveň si zde mohou zákazníci dopřát řadu exkluzivních pochutin dostupných pouze na Rohlik.cz. Příkladem toho může být značka Juicy Marbles, která je perfektní alternativou prémiových typů masa. Již tak nejširší nabídku na trhu Rohlík stále rozšiřuje, aby lépe odpovídala potřebám a přání zákazníků.
Maso se skvěle nahradí luštěninami, které jsou v rostlinné říši jedním z nejlepších zdrojů bílkovin a vlákniny, která pomáhá regulovat hladiny cukru v krvi. Jsou nejen zdravé a levné, ale také ekologičtější a ideální pro dlouhodobé skladování. Čočka, fazole nebo cizrna nabízí širokou škálu chutí a textur, které uspokojí každého. Skvělou volbou jsou například produkty německé značky Alnatura v BIO kvalitě.
Vlastní značka The Green Garden představuje pestrou nabídku hotových jídel, která spojují zdraví, udržitelnost a vynikající chuť. Každé jídlo je pečlivě připraveno z kvalitních rostlinných surovin, které jsou prospěšné pro zdraví i planetu.
Rohlík.cz nabízí také širokou škálu rostlinných mléčných alternativ, mezi nimiž si vybere každý. Oves, rýže, mandle, kosos či sója, na Rohlíku najdete vše, co si vaše tělo žádá. Nepřehlédněte ani výrobky privátní značky Yutto, které nadchnou nejen kvalitou, ale také cenou.
Jak ozvláštnit monotónní kuchyni, nebo jak na plant-based recepty? Zkuste Rohlik Chef, kde najdete řadu tipů a receptů pro každou příležitost!
Suroviny
Postup
1) Troubu zapneme na 200 °C. Dýni umyjeme (mramorovou dýni oloupeme), rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme ji na 1,5cm proužky, které vyskládáme na pekáč, pokapeme olivovým olejem a pečeme 15 minut.
2) Cibuli nakrájenou na proužky a česnek na plátky orestujeme na pánvi s 1 lžičkou olivového oleje. Přidáme tofu nakrájené na kostky a opékáme několik minut. Do pánve přidáme rajský protlak a curry pastu. Minutu restujeme, zalijeme 200 ml vody a kokosovým mlékem. Na závěr přidáme na kostky nakrájenou pečenou dýni. Dochutíme sójovou omáčkou a solí.
3) Podáváme s rýží.