přečtěte si novou knihu Chci se ti podívat do očí

Trojice známých šéfkuchařů předvede v Alcronu to nejlepší ze svého umění

16. září 2024

Restaurace Alcron pravidelně přináší nevšední gastronomické zážitky. Na podzim tu můžete vyzkoušet speciální menu tří hvězdných šéfkuchařů – Michala Konráda, Jozefa Brezy a Martina Záhumenského.

Hvězdné trio hostujících šéfkuchařů v restauraci Alcron slibuje jedinečný zážitek pro každého návštěvníkaFoto: Alcron Restaurant

Michal Konrád, první z trojice hostujících šéfkuchařů, představí své menu v Alcronu 4. října 2024. Michal má za sebou bohaté mezinárodní profesní zkušenosti. Po návratu na rodné Slovensko se v pouhých 26 letech stal šéfkuchařem konceptové panasijské restaurace Fou Zoo v Bratislavě. Poté založil spolu s přáteli Bao Brothers a vyměnil prostředí populární luxusní restaurace za pestrý svět street foodu.

„Jsem veselý člověk, který vaří s láskou a svou práci vnímá jako poslání. Při tvorbě pokrmů usiluji o to, aby byly chuťově výrazné, pestré a komplexní. Rád kombinuji asijské suroviny s evropskými,“ popisuje Michal svůj přístup k vaření. Menu, které navrhl pro Alcron, spojuje tyto vlivy do jednoho svěžího a rozmanitého zážitku. Hosté se mohou těšit na kombinace exotických chutí s těmi evropskými, které zaručeně zaujmou svou originalitou a kreativitou.

Další na řadě je Jozef Breza, který v Alcronu předvede své dovednosti 29. listopadu. Jozef patří mezi nejuznávanější šéfkuchaře na Slovensku a má za sebou cenné zkušenosti jako sous chef v Grand Hotelu Kempinski ve Vysokých Tatrách. V současnosti vede kuchyni v restauraci Gašperov mlyn, která se pyšní jedinečným přístupem k vaření. Restaurace funguje výhradně na alternativních zdrojích energie a menu je postaveno na sezónních a lokálních surovinách.

„V Gašperově mlyně vaříme primárně z toho, co nám dává sezóna a příroda v našem bezprostředním okolí,“ vysvětluje Jozef filozofii své restaurace. Kromě sezónních surovin jeho tým během léta připravuje řadu konzervovaných, fermentovaných a nakládaných ingrediencí, které se pak objevují v degustačním menu. V Alcronu Jozef představí své signature pokrmy, které přenesou kousek slovenské přírody do Prahy. „Alcron je ikonou evropské gastronomie. Spojení historie, lokálních surovin a etického vaření jsou hodnoty, které sdílíme,“ dodává.

+
Trojice hostujících šéfkuchařů v Alcron restauraciFoto: Adam Dětský

Trojici uzavírá Martin Záhumenský, který bude hostovat v Alcronu 13. prosince. Martin je talentovaný kuchař s bohatými zkušenostmi ze zahraničí. Pracoval v několika michelinských restauracích. Přes 13 let působil ve Velké Británii. V italském Toskánsku vytvořil vlastní projekt s názvem Pappa Mia, cílený na zážitkové degustace a spolupráci s místními vinaři a farmami. Byl rovněž jedním z mentorů současného šéfkuchaře restaurace Alcron, Richarda Bielika.

„Respekt k surovinám je klíčový. Snažím se, aby hlavní roli v jídle hrál vždy produkt, my kuchaři jsme jen součástí celého procesu,“ vysvětluje Martin svou kuchařskou filozofii. Jeho styl je naturální a zaměřuje se na to, aby každá surovina vynikla. Menu, které připravil pro Alcron, představí jeho signature pokrmy, díky nimž si hosté mohou udělat jasný obrázek o jeho stylu vaření. „Alcron pro mě znamená tradici a historii, a jsem rád, že toto místo zažívá svou renesanci,“ uzavírá Martin.

Toto hvězdné trio slibuje jedinečný zážitek pro každého návštěvníka. Menu všech hostujících šéfkuchařů budou čtyřchodová. Jejich součástí budou dva druhy amouse bouche a jeden petit fours. Cena pro jednu osobu je 1690 Kč, v případě zájmu lze využít také možnost vinného párování za 1090 Kč. Nenechte si ujít tento jedinečný gastronomický zážitek a nezapomeňte si včas rezervovat svá místa na: https://www.alcronprague.cz/restaurace/rezervace/

Popup se zavře za 8s