Nechme teď chvíli stranou záchranu planety a kázání o zdravé výživě. Musíme vám říct jednu zásadní věc: veganské jídlo může být neuvěřitelně zábavné a dobré. Zvlášť když vám ho naservírují osobnosti české gastroscény. Tentokrát nejde o nic menšího než o pizzu. Na prosciutto a mozzarellu zapomeňte – k tomu, aby pizza skvěle chutnala, je nepotřebujete.
Masožravost neprospívá zdraví ani přírodě. Jak změnit stravovací návyky? Příloha Sustainable aktuální Heroine vám ukáže, že to jde i bez masa a živočišných výrobků. Přečtete si o tom, proč může být veganství klíčovým krokem k záchraně planety – především ale objevíte další skvělé veganské recepty podle předních gastro osobností.
Na oblíbené pizza těsto dáme rajčatové sugo, houby a kapustu. Po upečení ještě dochutíme dressingem. Jednotlivé komponenty se dají použít i bez pizza těsta s libovolnou přílohou, slunečnicový dressing je zase výborný do salátu.
Pracovala v karlínské pekárně a restauraci Eska. Na stáž odcestovala do dánské Kodaně, aby se učila v kuchyni tamní proslulé michelinské restaurace Noma. Působila také v pekařství Kus koláče v Praze na Vinohradech. Momentálně provozuje v Holešovicích pizzerii Slice Slice Baby Pizza Club.