konference Svět podle Heroine - přijďte se inspirovat, tříbit si názory a taky se bavit

Paměti popové princezny míří na plátno. Momenty, které chceme vidět ve filmu o Britney Spears

Přežila dospívání s alkoholickým otcem, nástrahy života dětské hvězdy, bolestivý nedobrovolný potrat i mediálně propíraný rozvod. To nejhorší ale Britney Spears teprve čekalo. Pohnutý osud ženy, která mohla mít všechno, kdyby ji nezradilo nejbližší okolí, byl řadu let předmětem otázek. Zpěvaččiny paměti, které letos na jaře vyšly v češtině, některé spekulace uvádějí na pravou míru, další naopak vytvářejí. Z příběhu, který o sobě Britney odvyprávěla, by nově měl vzniknout také film. Jak bychom si přáli, aby vypadal? A jaké okamžiky by v něm neměly chybět?

Britney Spears na předávání cen Teen Choice Awards v roce 1999, kde uspěla s hitem Baby One More Time. Ve své knize se ale Britney kariéře věnuje spíše okrajově.Foto: Shutterstock

„Teď jsem Britney Spears já,“ prohlašuje v mrazivé vzpomínce její otec Jamie, zatímco se poprvé uvelebuje ve své nové kanceláři ve zpěvaččině domě. Píše se rok 2008 a pro popovou princeznu začíná patrně nejhorší období jejího života – třináct let trvající opatrovnictví, jehož prostřednictvím ji otec připraví o veškerou svobodu. Britney během něj musí tvrdě pracovat, i když je legálně považovaná za nesvéprávnou, bez otcova svolení nesmí jíst dezert ani si nechat vyndat nitroděložní tělísko.

Příběh o tom, jak jedna z největších hvězd populární hudby padla na úplné dno, než díky vytrvalému úsilí fanoušků a fanynek znovu získala svobodu, je už dnes poměrně známý. Až donedávna v něm ale chyběla řada klíčových detailů – a především hlas samotné Britney, jejíž pro řadu lidí zvláštní prezentace na sociálních sítích vyvolávala časté obavy o její duševní stav. Není proto divu, že kniha, kterou dvaačtyřicetiletá Američanka o svém životě sepsala (byť, jak to u vzpomínek celebrit bývá, k tomu jistě měla pomoc), se ve světě po svém loňském vydání stala bestsellerem.

Atmosféra, kterou Britney v jedné z kapitol svých memoárů s názvem Žena ve mně navozuje, působí trochu jako z psychologického thrillerového filmu. „Už jen při pomyšlení na to, že by otec přebral kontrolu nad nějakým aspektem mého života, jsem byla strachy bez sebe. Ale že bude přebírat kontrolu nad vším? Nic horšího se s mojí hudbou, kariérou – a zdravým rozumem – stát nemohlo,“ popisuje hvězda svoje pocity. Výbušné paměti, které na jaře pod nakladatelstvím Bourdon vyšly také v češtině, se teď filmového zpracování navíc dočkají.

Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!